Innovativa elmotornyheter & ny micro-serie ledarskruvar

Ny robust borstlös motor
maxon motors nya borstlösa motor EC22HD är konstruerad för att tåla extrema miljöer. Baserat på maxons populära och välbeprövade borstlösa motor EC22 utvecklades EC22HD tillsammans med oljeindustrin för användning i djupa borrhål. Men motorn har många fler användningsområden inom t ex Formel 1 och flygindustrin.

Med en diameter på endast 22 mm samt förmågan att hantera temperaturer på 240°C, 1 700 bars tryck och chocklaster på 100 G är det inte konstigt att den redan har vunnit innovationsutmärkelser i Europa . Vi ser med spänning fram emot hur ingenjörer inom andra sektorer kommer att finna nya designmöjligheter.

 

Liten, stark DC-motor
Med GR 23, lanserar Dunkermotoren en kraftfull DC-motor med en uteffekt på upp till 4,3 W. I motsats till sin föregångare, GR 22, har det kontinuerliga vridmomentet helt enkelt fördubblats, från 0,5 Ncm till 1 Ncm, medan den förlängdes endast med 15 %. Väl beprövad teknik, som användningen av glidlager och borstsystemet har integrerats med innovativ teknik, som en optimerad kommutering och förbättrad rotorgeometri.

Tillverkarna av fönsterautomation och solskyddsanläggningar finns särskilt i åtanke med denna motor, huvudsakligen i kombination med planetväxlar och styrelektronik, optimerat för detta ändamål. Men GR 23 passar i många små apparater, industriell automation, försäljningsautomater och i pumptillämpningar, där denna motor finner ett brett spektrum av tillämpningar.

 

Ledarskruv som endast mäter 2 mm i diameter
Micro-serien ger enastående prestanda, lång livslängd och kräver inget underhåll. Haydon Kerk Motion Solutions lanserar stolt Kerk® Micro Series Lead screw Assemblies. Skruvarna är 2 mm i diameter med stigningar från 0,3 mm till 2 mm per varv. En rad olika mutterkonfigurationer av självsmörjande acetal och Kerkite ® High Performance Composite Polymers finns att välja på.

Micro-serien tillåter miniatyrisering av produkter, reducerar energiförbrukning och viktminskning utan att offra prestanda eller tillförlitlighet. Hög noggrannhet på gängorna ger exakta rörelser samt minskar buller och vibrationer. Valfri Kerkote ® TFE beläggning för smörjfritt utförande, minskar friktionen och förlänger mutterns livslängd.

 

Läs webbversionen av produktnyheter 1/2011 »

 

 

 

 

Tillbaka